Advies over filter koffiezetapparaten

Filterkoffie is nog steeds de meest gangbare manier van koffie zetten. Hoewel het normaal wat langer duurt voordat de koffie is doorgelopen, kun je de koffiesmaak wel volledig naar eigen smaak aanpassen. Toch zijn er tussen de filterapparaten ook nog verschillen. Welk filter koffiezetapparaat het beste bij jou past is afhankelijk van een aantal zaken. Doorloop de volgende stappen en kies eenvoudig de machine die het beste bij jou past.

Alle filter koffiezetapparaten

1. Hoeveel koppen koffie wil je per keer kunnen zetten?

In tegenstelling tot andere type koffiezetapparaten kun je met een filter koffiezetapparaat meer dan twee koppen koffie per keer zetten. Hoeveel je er precies mee kunt zetten, hangt van de inhoud van de koffiekan af en de inhoud van het waterreservoir. Het aantal kopjes is hierbij berekend op basis van 150 ml kopjes.

2. Drink je je koffie direct of wil je de koffie warm kunnen houden?

Thermoskan

Omdat een filter koffiezetapparaat meerdere kopjes tegelijk zet kan het handig zijn de koffie zo lang mogelijk warm te houden als je later nog een kopje wilt drinken. Wanneer je vaak voor veel personen verse koffie zet is dit minder van belang. De koffie kan warm gehouden door een warmhoudplaat die de koffiekan van onder verwarmt. Daarnaast zijn er ook filter koffiezetapparaten die een thermoskan hebben in plaats van de gebruikelijke glazen kan. Een thermoskan houdt de koffie langer warm dan een glazen kan.

Filter koffiezetapparaten met thermoskan

3. Waar kun je verder nog op letten?

Wanneer je bovenstaande vragen beantwoord hebt kunnen er nog steeds een aantal filter koffiezetapparaten over blijven in verschillende prijsklasses.
Sommige filter koffiezetapparaten hebben bijvoorbeeld een geïntegreerde bonenmaler, waardoor je bij elke zetbeurt de meest verse koffie hebt.

Daarnaast zijn er filter koffiezetapparaten met een automatische uitschakeling. Dit bespaart energie en is extra veilig als je het zelf vaak vergeet.

Alle koffiezetapparaten met een afneembaar reservoir
Alle koffiezetapparaten met timer

4. Vergeet de accessoires niet

Een filter koffiezetapparaat kan helemaal aan jouw wensen voldoen, maar accessossoires maken hem pas echt compleet. Het is bijvoorbeeld belangrijk je machine goed te onderhouden door middel van ontkalker. Daarnaast kun je op onze website kiezen uit een uitgebreid assortiment gemalen koffie of koffiebonen. Of kies uit een grote hoeveelheid kopjes en glazen.

Ontkalkers
Gemalen koffie
Koffiebonen
Kopjes en glazen

5. Vragen?

Heb je aanvullende vragen of wil je graag meer advies over filter koffiezetapparaten? Onze klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar.

Eerder bekeken door jou