Advies over volautomatische espressomachines

Een volautomatische espressomachine maakt koffiespecialiteiten met één druk op de knop. De machine maakt koffie van versgemalen koffiebonen waardoor je het meest verse kopje koffie krijgt. Volautomatische espressomachines kunnen nog behoorlijk in functies verschillen. Welke volautomatische espressomachine het beste bij jou past is afhankelijk van een aantal zaken. Doorloop de volgende stappen en kies eenvoudig de machine die het beste bij jou past. Direct onze espressomachines vergelijken via onze keuzehulp?
Alle volautomatische espressomachines

1. Welke soorten koffie wil je drinken?

Alle volautomatische espressomachines zijn geschikt om espresso of lungo mee te maken. Daarnaast zijn er ook een aantal melkspecialiteiten, zoals cappuccino, latte macchiato of caffe latte, die een aantal volautomatische espressomachines kunnen bereiden. Belangrijk bij deze machines is erop te letten op welke manier de opgeschuimde melk bereid wordt. Dit kan op 3 manieren.

Melk opschuimen

  • Automatisch: met één druk op de knop heb je cappuccino of latte macchiato.
  • Cappuccinatore (melkslang): melk opschuimen met één druk op de knop, daarna kopje verplaatsen voor koffie.
  • Stoompijpje (pannarello): zelf melk opschuimen met een kannetje melk, maar ook geschikt voor het bereiden van thee.

Daarnaast is het handig om te weten of er een melkreservoir wordt meegeleverd of dat je zelf een slangetje in een kannetje of pak melk moet stoppen. Voor machines die geen melkopschuimfunctie hebben zijn er ook losse melkopschuimers te koop.

Alle espressomachines voor enkel lungo of espresso
Alle espressomachines met cappuccinatore
Alle espressomachines met stoompijpje
Alle espressomachines met melkreservoir
Alle melkopschuimers

2. Wil je je koffie naar eigen wens drinken?

Bij sommige espressomachines kun je de koffiesterkte, koffietemperatuur en/ of koffiehoeveelheid instellen. Op deze manier drink je je koffie hoe jij hem het lekkerst vindt. Wanneer een espressomachine ook instelbare gebruikersprofielen heeft kun je zelfs voor een aantal verschillende personen je eigen sterkte, temperatuur en/of hoeveelheid opslaan, zodat iedereen in het gezin gelijk de koffie van zijn of haar wens heeft.

Alle espressomachines met instelbare koffiesterkte
Alle espressomachines met instelbare koffietemperatuur
Alle espressomachines met instelbare koffiehoeveelheid
Alle espressomachines met instelbare koffieprofielen

3. Hoeveel koffie drink je per dag?

Hoe meer koffie je drinkt op een dag hoe belangrijker de grootte van het waterreservoir is. Tenzij je het niet erg vindt om vaak het waterreservoir bij te vullen. Voor een espresso wordt ongeveer 80 ml water gebruikt. Voor een gewone koffie wordt ongeveer 150 ml gebruikt. Ook is het handig als het waterreservoir uitneembaar is zodat je het eenvoudig bij kan vullen.

Alle espressomachines met gemiddeld waterreservoir: 12 tot 19 espresso's
Alle espressomachines met groot waterreservoir: vanaf 20 espresso's

4. Waar kun je verder nog op letten?

Wanneer je graag af en toe een kopje décafé drinkt, wil je dit ook met je volautomatische espressomachine kunnen maken. Het is alleen niet handig om voor één kopje de bonen te moeten wisselen. Daarom hebben een aantal espressomachines een apart vakje voor gemalen koffie voor de inhoud van één kopje koffie.

Alle espressomachines voor gemalen koffie

5. Vergeet de accessoires niet

Een espressomachine kan helemaal voldoen aan jouw wensen, maar accessoires maken hem pas echt compleet. Vergeet daarom niet de verschillende accessoires te bekijken. Het is bijvoorbeeld belangrijk je machine goed te onderhouden door middel van bijvoorbeeld een ontkalker en reinigingstabletten. Ook waterfilters verlengen de levensduur van je espressomachine en ontkalken hoeft hierdoor minder vaak. Bovendien zorgt een waterfilter voor een betere koffiesmaak. Daarnaast kun je op onze website kiezen uit verschillende smaken koffiebonen of kies uit een grote hoeveelheid kopjes en glazen.

Onderhoud
Waterfilters
Koffiebonen
Kopjes en glazen

6. Vragen?

Heb je aanvullende vragen of wil je graag meer advies over volautomatische espressomachines? Onze klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar.

Eerder bekeken door jou